"Wij zoeken brandweer fotografen die ons kunnen helpen met de rubriek alarmeringen » neem contact op "

Politieberichten

Getuigen gezocht van straatroof in Griffioen 27-03-2017 Middelburg

Getuigen gezocht van straatroof in Griffioen

 

Middelburg - Rond 16.00 uur op zondagmiddag 26 maart werd een 18-jarige jongeman van zijn rugzak beroofd door drie personen. Dit gebeurde in de Abbé de St. Pierrelaan in Middelburg in de wijk Griffioen. De politie zoekt getuigen van dit voorval en vraagt hen zich te melden via het volgende email-adres: zld-wal-opcos@zeeland.politie.nl

De beroofde jongeman heeft aangifte gedaan en verklaarde dat hij met zijn latere drie belagers had afgesproken bij de bushalte aan het Hof van Tange in Middelburg. Vanaf die plek is het viertal naar Griffioen gelopen. In de Abbé de St. Pierrelaan werd zijn rugzak door een van de daders van zijn schouder getrokken. Het slachtoffer verklaart te zijn weggerend, de wijk in. De jongeman heeft in paniek een vrouw aangesproken. In welke straat dit was is niet bekend. De politie hoopt dat deze vrouw zich wil melden om te vertellen wat er is gebeurd. Ook zou de beroofde jongeman een groepje mensen hebben aangesproken in de Beneluxlaan. De politie is ook op zoek naar deze getuigen. Zij worden eveneens verzocht zich te melden via bovengenoemd email-adres. Ook andere mensen die menen informatie te hebben die iets te maken heeft met deze zaak worden verzocht zich bij de politie te melden en hun informatie te delen.

Naar aanleiding van deze straatroof zijn inmiddels twee verdachten aangehouden. Beide jongens zijn 18 jaar en afkomstig uit Middelburg. Ze zijn zondag aan het begin van de avond in hun woning opgehaald door de politie en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zitten zij nu nog vast. Beide verdachten worden maandag verder gehoord over hun betrokkenheid in deze zaak.

Archief video

Datum:  05-06-2001
Plaats:  Koudekerke
Straat:  Kerkstraat
Melding:  Grote brand
Bekijk de video in een groter formaat

Het weer

Evenementen